Raghav meldt dat dat ze drie jaar zijn bezig geweest om Skype te verhuizen naar de cloud. Deze verhuizing zorgt er onder andere voor dat het synchroniseren van berichten tussen verschillende apparaten makkelijker wordt.

De vice president vindt deze verhuizing een belangrijke zet en denkt dat de dienst op deze manier mee kan komen met Google Hangouts, Whatsapp, Telegram, Line en WeChat.

Het is nog niet duidelijk wat de privacy en beveiligings-implicaties zijn van deze verhuizing. Uit een oud onderzoek van The Guardian bleek dat Microsoft makkelijk informatie van de servers van Skype kon overhandigen aan overheden die daar om vroegen.

Skype was niet beschikbaar voor commentaar op deze privacy-issues.

Als de transitie voltooid is, zal Microsoft afscheid nemen van wat oudere Skype-clients. De dienst zal niet meer draaien op smart-tv's, de PlayStation Vita (draagbare spelcomputer), iOS-apparaten die op versie 8 of lager draaien en Android apparaten die draaien op versie 4.0.3 en lager.

Windows Phone 8

Ook gebruikers die Windows Phone 8 gebruiken zullen afscheid moeten nemen van Skype. Dit schoot veel Windows Phone-gebruikers in het verkeerde keelgat. "Het besturingssysteem is nog niet eens zo heel oud en Microsoft keert het nu al de rug toe."

Desktop-gebruikers hebben iets meer geluk, Mac-gebruikers die OS X Snow Leopard of hoger draaien zullen nog kunnen Skypen en zelfs Windows XP-gebruikers krijgen nieuwe client. Tenslotte kunnen Linux- en Chrome OS-gebruikers aan de slag met een gloednieuwe client die zich op dit moment nog in de alfa-fase bevindt.