Skype onderzoekt de mogelijkheid om meer inkomsten binnen te halen door middel van advertenties. "We denken dat gebruikers verwachten dat wij het doen zodat we gratis kunnen blijven. Maar het zal in een smaakvolle manier gedaan worden", zegt Skype-topman Josh Silverman tegen Telegraph.co.uk.

Bellen van Skype-naar-Skype is gratis. Met Skype bellen naar vaste en mobiele nummers kan betaald via SkypeOut, en is vanwege de goedkope tarieven voor internationaal bellen erg populair bij mensen met familie in het buitenland.

2,75 miljard dollar

Een meerderheid van de Skype-aandelen werd in september 2009 door eBay verkocht aan een aantal investeerders, waaronder de oorspronkelijke oprichters. De deal waardeerde Skype destijds op 2,75 miljard dollar.

Onlangs presenteerde Skype de mogelijkheid om tegelijk met 5 mensen te videochatten. Tot dat moment was het alleen mogelijk om met 1 persoon te videobellen, of via een audioverbinding met meerdere mensen te telefoneren. Voor videobellen via meerdere kanalen tegelijk moet na de gratis b├Ętaperiode wel een betaald abonnement afgesloten worden.