Met Skype Connect is het mogelijk om zakelijke telefooncentrales, die op SIP gebaseerd zijn en via pbx of unified communication (UC) werken toch met het eigen, gesloten protocol van Skype te gebruiken.

Zakelijke gebruikers hoeven op deze manier hun telefooncentrale of telefoons niet te vervangen. Eveneens hoeven zij niet via de pc te bellen, meldt het bedrijf. Skype Connect werd in 2009 al in beta gelanceerd als Skype for Sip.

Click to call

Met Skype Connect is het behalve bellen en gebeld worden via een geografisch nummer mogelijk om gebeld te worden door iedereen met een Skype account of via een “click to call” knop op de website van een bedrijf. Het omleiden van gesprekken, voicemail en het voeren van conference calls kan via de software van de telefooncentrale geregeld worden.

Volgens Skype is er een grote vraag naar zakelijke diensten voor het midden- en kleinbedrijf maar ook voor grote bedrijven. Het telecombedrijf wil daarom de komende tijd meer producten ontwikkelen die specifiek op deze groeimarkt zijn gericht. Skype rekent 6,95 dollar per maand per toestel voor Skype Connect. De nieuwe dienst heeft momenteel zo’n 2600 klanten, terwijl Skype ongeveer 165 miljoen zakelijke klanten zou hebben.