Elektronicafabrikant Sony heeft besloten te stoppen met het ondersteunen van liefst twaalf oudere smartphones in de Xperia-lijn smartphones. Voor de Xperia SL, Xperia J, Xperia miro, Xperia tipo, Xperia go, Xperia acro S, Xperia sola, Xperia P, Xperia U, Xperia S, Xperia ion en Xperia arc S is het over en sluiten. Sony bevestigde tegenover Xperiablog.net dat "de telefoons niet langer softwareupgrades en ondersteuning zullen ontvangen".

Alle genoemde telefoons zijn tussen de anderhalf en twee jaar oud en krijgen vanaf nu op de officiële pagina voor ondersteuning een "laatste versie" die gebruikers kunnen downloaden.

Achttien maanden lijkt kort, maar is tegenwoordig nog best lang in smartphoneland. Zo verklaarde HTC de One S al na vijftien maanden end-of-life en werd het Nokia Lumia 900 vlaggenschip in juni 2012 in Europa geïntroduceerd om al na enkele maanden vervangen te worden met de Nokia Lumia 920, een toestel dat in tegenstelling tot de 900 wel in staat is om Windows Phone 8 in plaats van Windows Phone 7 te draaien.