De tool WebWatcher is eigenlijk bedoeld voor ouders om hun kinderen te monitoren, maar een man vond het ook handig om in te zetten om zijn echtgenote in de gaten te houden. Hij vermoedde namelijk een affaire en gebruikte de logbestanden uiteindelijk in een scheidingsprocedure. Maar het monitoren van communicatie is in de VS verboden (tenzij, natuurlijk) en een gedupeerde maakt daar nu werk van.

De man met wie de echtgenote gesprekken voerde sleept nu Awareness Technologies, maker van WebWatcher, voor de rechter wegens het schenden van de Wiretap Act. Hij klaagde al eerder de spionerende echtgenoot aan en schikte deze zaak, zo meldt de BBC.

De spywaremaker probeerde de zaak te laten seponeren met een semantische argumentatie dat de communicatie werd opgeslagen en niet opgevangen. De terminologie uit de Amerikaanse wetgeving in kwestie definieert communicatie als dataverkeer tussen twee punten en niet als opslag nadat de gegevens zijn binnengekomen, zoals met de spywaretool gebeurde. De rechters van een beroepshof konden zich daar niet in vinden en de zaak mag daarom verder.