Montego Networks werd augustus 2007 opgericht door twee oud-werknemers van Reflex Security. Ruim een half jaar na de oprichting presenteert het bedrijf al zijn eerste om het verkeer te controleren van een naar de Virtual Machines die zijn gecreëerd met de servervirtualisatieproducten van VMware. Montego werkt nog aan de ondersteuning van de servervirtualisatieproducten van Citrix, Virtual Iron en Microsoft.

Met HyperSwitch kunnen beheerders het virtuele netwerkverkeer onderwerpen aan bepaalde policies. Zo kan bijvoorbeeld worden voorkomen dat een virus zich verspreidt door communicatie tussen bepaalde VM’s of bepaalde typen verkeer te blokkeren. Ook kan met identity-gebaseerde controles de toegang tot specifieke virtuele servers worden geblokkeerd.

Naast deze controlemaatregelen biedt de technologie zaken als load-balancing en kan het voorrang geven aan bepaalde applicaties. Montego’s HyperSwitch-product komt op 15 april op de markt in een gratis en een betaalde versie. De Enterprise-editie gaat 495 dollar per fysieke server per jaar kosten.

Altor Networks

Altor Networks kwam eerder deze maand al op de markt met een vergelijkbaar product. De Virtual Network Security Analyzer maakt het verkeer tussen de VM’s inzichtelijk en kan zaken als poortscans en ongebruikelijke protocollen onderscheppen. De huidige fysieke beveiligingsappliances kijken naar de risico’s voor het fysieke netwerk en kunnen niet overweg met VM’s.

De software van Altor wordt verpakt in een virtuele appliance en werkt met VMware ESX Server. Maar ook Altor zoekt nog toenadering tot andere spelers als Citrix en Microsoft. Voor aankomende zomer heeft Altor ook nog een virtuele netwerkfirewall op de planning staan met die integreert met VMsafe van VMware.

VMsafe is het project dat vorige maand tijdens VMworld Europe in Cannes in de openbaarheid werd geslingerd. VMware stelt de API’s beschikbaar waarmee securityleveranciers producten kunnen bouwen die hun werk doen bovenop de hypervisor.

Reflex Security

Reflex Security, een naam die eerder al is gevallen, heeft een langere geschiedenis. Het bedrijf werd in 2000 opgericht en richtte zich in eerste instantie op appliance-gebaseerde gateway security. In 2007 kwam de omslag naar de beveiliging van virtuele serversomgevingen en bracht het bedrijf de Virtual Security Appliance-software op de markt. Ook deze software brengt de virtuele omgeving in kaart en laat zien wie welke virtuele bronnen benadert.

Bron: Techworld