Het ouderwetse startmenu maakt zijn langverwachte comeback en er is een screenshot online verschenen om het te bewijzen. Daarop is een klassiekere desktop-omgeving te zien, maar wel met de duidelijke Metro-elementen in het nieuwe startmenu.

Verder zijn vertrouwde elementen als de opdrachtprompt, afsluiten-knop en de optie om alle applicaties te zien. Hopelijk linkt de grote Metro-knop 'PC settings' ook weer ouderwets door naar het configuratiescherm.

Lees ook: 9 Startmenu's voor Windows 8 5 vertrouwde Startmenu's voor Windows 8.1 6 vooroordelen over Windows 8 ontmaskerd

Past bij Build-presentatie

Het is geen officieel screenshot, maar The Register verwacht dat het geen hoax is, omdat het in de lijn past van met wat Microsoft in april op ontwikkelaarscongres Build demonstreerde. Daar liet Microsoft een mock-up zien van precies deze opzet.

Verder is het niet bekend of het gaat om een update van Windows 8.1, wat het screenshot wel lijkt te suggereren, of een verbetering binnen de nieuwe versie, die de codenaam Windows Threshold draagt.

Terug naar zakelijk OS

Momenteel vindt ook de Microsoft-conferentie WPC plaats in Washington DC, waar Webwereld bij aanwezig is. Gisteren lichtte COO Kevin Turner alvast een tipje van de sluier op over het nieuwe Windows, waarbij hij vertelde dat Microsoft luistert naar vragen uit het bedrijfsleven en hint terug te keren naar de roots van Windows. De nieuwe versie zou een 'geweldig zakelijk OS' worden.

Screenshot van de vermoedelijke interface: