De versie 3.0 verscheen afgelopen weekend. Vier miljoen gebruikers testten µTorrent 3.0 de afgelopen maanden al in de alpha-, beta- en release candidate-versies. De µTorrent-installer blijft licht (slechts 624 kb), maar kent tal van nieuwe functies. Daaronder zijn ondersteuning voor streaming video, bediening op afstand en beoordelingen of reacties per torrent. Ook is het nu mogelijk bestanden te versturen via een drag-and-drop-systeem, waarna µTorrent een weblink aanmaakt die via e-mail, social media of andere sites is te verspreiden.

Ook nieuw is de chatclient uChat, die gebruikers van uTorrent 3.0 en Bittorrent Chrysalis met elkaar laat communiceren. Het bedrijf µTorrent denkt dat de chatoptie handig is voor gebruikers om elkaar te helpen met downloads. Het biedt tevens "een interessante mogelijkheid voor onafhankelijke artiesten en creatieven om direct met hun fans te communiceren".

Torrents starten op afstand

De streamingfunctie laat bestanden direct bekijken tijdens het downloaden en met µTorrent Remote is het mogelijk torrents op afstand te starten, te stoppen en in de gaten te houden. Dit werkt niet alleen via remote.utorrent.com maar ook via een nieuwe testversie van de Android-app.

Ook nieuw is de Portable Mode waarmee uTorrent direct vanaf een usb-stick is te starten. De µTorrent-software bedient maandelijks 100 miljoen actieve gebruikers en wordt gemiddeld meer dan 400 duizend keer per dag gedownload.