VirtualBox wordt door Innotek omschreven als een 'full virtualizer' voor x86-hardware. De software is bedoeld voor server, desktop en embedded gebruik en beschikbaar voor Windows en Linux. Van VirtualBox voor Mac werd vorige week een derde bèta onthuld. Afgelopen maandag volgde een eerste bèta van VirtualBox voor OpenSolaris.

De overname vormt een aanvulling op Suns xVM-platform dat zich nu ook uitstrekt tot de desktop; een component dat binnen xVM nog ontbrak. Idee is dat je op één desktop meerdere besturingssystemen naast elkaar kunt draaien en met een muisklik kunt schakelen tussen de OS'en. Ontwikkelaars zijn nu volgens Sun beter in staat om applicaties op meerdere platformen te bouwen, testen en draaien.

"Sun xVM Server is ontwikkeld voor een dynamische IT in het hart van het datacenter", zegt executive vice president Rich Green van Sun Software. "VirtualBox is ideaal voor laptop- en desktopomgevingen en werkt prima samen met Suns andere producten voor ontwikkelaars zoals GlassFish, OpenSolaris, OpenJDK en binnenkort MySQL alsmede een brede reeks aan community open source-projecten."

Bron: Techworld