De beheerconsole wordt door Sun omschreven als 'de intersectie tussen virtualisatie en beheer'. Toch heeft Ops Center 1.0 nog niet veel aan boord op het gebied van virtualisatie. Het product wordt komende zomer echter uitgebreid met virtualisatiemogelijkheden als Sun ook zijn Xen-gebaseerde hypervisor xVM Server op de markt heeft.

Ops Center is geschikt voor x86- en Sparc-hardware waar Solaris of Linux op draait. De beheerconsole biedt automatische installatie van firmware en bare-metal besturingssystemen, een overzicht van de servers in het netwerk en beheertools voor SuSE, Red Hat en Solaris.

De Ops Center-codebase werd eerder al beschikbaar gesteld onder een open source GPLv3-licentie. De commerciële versie van Ops Center stond oorspronkelijk gepland voor 8 januari maar Sun had nog wat extra tijd nodig om nog wat verbeteringen door te voeren. Wat in deze eerste versie nog ontbreekt, is ondersteuning voor Windows. “Hoewel Windows-ondersteuning momenteel niet beschikbaar is, gaan we het in de toekomst wel bieden”, zo belooft Oren Teich, bij Sun verantwoordelijk voor de productmanagement en marketing van xVM.

Bron: Techworld