SWsoft is een minder bekende naam op de virtualisatiemarkt. De productnamen zijn echter goed ingeburgerd. Zo draait de virtualisatiesoftware Parallels volgens de leverancier al op 700.000 pc's. Zo'n anderhalf jaar geleden trok de software de aandacht door Mac-gebruikers de mogelijkheid te bieden om Windows te draaien naast Mac OS X. Een andere bekende tool is Plesk voor webgebaseerd beheer.

Dat de productnamen bekender zijn dan de huidige bedrijfsnaam helpt echter niet in de strijd met rivaal VMware. Reden dan ook om Parallels naar voren te schuiven. "Nu hebben we virtualisatie en de automationsoftware onder één paraplu", Stefan Prestele, Marketing Manager EMEA bij SWsoft. "Parallels is bovendien een sterke merknaam."

Met de nieuwe naam hoopt de leverancier ook een nieuw tijdperk te betreden met nieuwe producten. Op de planning staan onder andere versie 4.0 van de virtualisatiesoftware Virtuozzo, een servergebaseerde hypervisor en updates voor Parallels Desktop en Parallels Workstation.

Van Virtuozzo 4.0 werd afgelopen dinsdag al een release candidate onthuld. De server-based hypervisor die op de planning is volgens Prestele een 'klassieke hypervisor' die is te gebruiken naar de OS-virtualisatie met Virtuozzo.

Verschillende SWsoft-producten zullen gaandeweg een andere naam krijgen. SWsoft PEM en HSPcomplete zullen bijvoorbeeld Parallels System Automation en Parallels Business Automation gaan heten. Daarnaast komt er meer nadruk te liggen op de beheer- en automatiseringssoftware. Deze software is al in trek bij hostingproviders, maar SWsoft wil de tools nu ook meer onder de aandacht van bedrijven brengen. Belangrijk daarbij wordt dat met de tools niet alleen Virtuozzo en Parallels zijn te beheren, maar ook VMware, Xen en Microsofts Hyper-V.

Bron: Techworld