De nieuwe software wordt intern al gebruikt door Symantec en ook een beperkt aantal bètaklanten mag inmiddels met de software spelen. Volgende maand zal de testfase worden uitgebreid met een 'echte' publieke bèta.

Hamlet is één van Symantecs grootste productreleases ooit die de technologie van diverse ingelijfde bedrijven samenvoegt in een softwarepakket.

In mei vorig jaar zei Symantec-directeur John Thompson nog dat Hamlet in het eerste kwartaal van dit jaar zou worden geïntroduceerd.

De ontwikkeling duurt echter langer dan verwacht, waardoor de softwaremaker pas volgende maand bekend zal maken wanneer de eerste publieke bèta kan worden verwacht. Ook zullen dan meer details over de naam, de prijzen en introductiedatum bekend worden gemaakt.

Hamlet bevat nieuwe technologie die in staat is om het gedrag van een programma op een computer te analyseren. Deze technologie is in 2005 gekocht van Wholesecurity.

Ook zal Hamlet nac-functionaliteit krijgen zodat beheerders controle hebben over welke apparaten wel het netwerk op mogen en welke niet – bijvoorbeeld omdat de laatste patches niet zijn geïnstalleerd. Deze technologie kocht Symantec in 2005 van Sygate.

De overname van Veritas wordt gebruikt om Hamlet, dat vanzelfsprekend ook over anti-virus en een firewall beschikt, te voorzien van een rootkitdetector.

De nieuwe beveiligingssoftware zal overigens, ondanks dat veel concurrenten tegenwoordig primair naar het gedrag kijken, nog steeds gebruikmaken van signatures. Bron: Techworld