De nieuwe Symantec Backup Exec 11d, voor kleine en middelgrote bedrijven, bevat naast de ondersteuning voor Vista nog enkele andere vernieuwingen, zoals continuous data protection (cdp) voor Windows-bestandsservers en Microsoft Exchange.

Ook nieuw in 11d is encryptie om gegevens beter te beschermen. De software biedt de mogelijkheid voor 128-bit en 256-bit aes-encryptie die direct op de tapedrive, diskopslag of server kan worden toegepast. Tevens ondersteunt Backup Exec 11d disk-to-disk-to-tape als backupmogelijkheid.

"Dit is onze grootste release ooit", zegt Brian Greene van Symantec. "We hebben de afgelopen twee jaar aan deze versie gewerkt."

Backup Exec 11d wordt maandag geïntroduceerd en ondersteunt nu ook IBM DB2, Oracle RMAN/RAC, Mac OS x, HP-UX en Linux. De nieuwe versie maakt het mogelijk om een los mailbericht, een folder of een complete mailbox terug te halen.

Ghost Tevens heeft Symantec versie 2.0 van zijn Ghost Solution Suite aangekondigd met ondersteuning voor x64-bit Windows-servers. De nieuwe versie bevat een centraal dashboard om het beheer te vereenvoudigen en biedt ondersteuning voor voorgedefinieerde raid-arrays. Bron: Techworld