Jouw gezondheid en e-health

Voor jezelf kan e-health voornamelijk via de telefoon ingezet worden om oplossingen voor kleine problemen te vinden. Dit wordt gedaan door apps die informatie bieden over bepaalde onderwerpen of apps die stimuleren gezond te leven.

Staying Alive

Deze app is ontworpen door het Rode Kruis en geeft je aan waar in de buurt een Automatische Externe Defibrillator (AED) is. Mocht er een ongeval bij je in de buurt zijn dan kun je meteen opzoeken waar je deze kunt vinden voor het geval dat het nodig is om te reanimeren.

SleepBetter

Veel mensen beseffen niet hoe belangrijk de nachtrust is. Wanneer men een goede nachtrust heeft zorgt dit voor minder stress, minder ziektes en automatisch zorgt dit weer voor een betere gezondheid. Wanneer je een echte nachtbraker bent, kan deze app je helpen om in slaap te vallen. Door de app een tijdje te gebruiken verkrijgt de app inzicht in je slaapgedrag waardoor de app met wekkers er voor zorgt dat je ritme beter wordt gecontroleerd.

In-Balanz

In Balanz is een app voor mensen met ademhalingsproblemen. Denk hierbij aan astma. Wanneer dit regelmatig voorkomt is In-Balanz een aaanrader om te downloaden. De app is gratis en op iedere smartphone te gebruiken. Wanneer er hyperventilatie of paniekaanvallen optreden kan de app worden gebruikt. De ademcoach krijg je snel de controle over je eigen lichaam waardoor er minder snel een ambulance aan te pas komt.

Vergoeding zorgverzekering

Naast deze gratis apps zijn er ook andere mogelijkheden die daadwerkelijk je gezondheid in de gaten houden. Niet iedere zorgverzekeraar biedt hier vergoedingen voor aan. Om te kijken welke verzekeraar e-health vergoedt, kun je je zorgverzekeraars vergelijken.