De deelnemende technische universiteiten zijn Twente, Delft en Eindhoven. De bundeling van ict-onderzoek door de drie tu's in het NIRICT brengt meer dan 70 leerstoelen en 1200 medewerkers bij elkaar uit de gebieden informatica, elektrotechniek en wiskunde en een aantal toepassingsterreinen van ict. Samen zijn zij goed voor een omzet van meer dan 75 miljoen euro.

Minister Ronald Plasterk (Onderwijs) geeft donderdag in de Utrechtse jaarbeurs het startschot [doc] voor de samenwerking. Bij die gelegenheid wordt ook het 3TU.Centre for Dependable ICT Systems (CeDICT) gepresenteerd. Het CeDICT is bedoeld voor langetermijnonderzoek. Hiertoe worden zes nieuwe leerstoelen ingesteld.

De samenwerking tussen de drie tu's past in de plannen om één federatieve Technische Universiteit Nederland tot stand te brengen. Om deze ontwikkeling te stimuleren heeft het ministerie van Onderwijs 50 miljoen euro ter beschikking gesteld. Van dit geld worden onder meer de zes leerstoelen voor CeDICT gefinancierd. Bron: Techworld