Trouwe nieuwsbriefabonnees was het waarschijnlijk al opgevallen: de verzending van de Techworld-nieuwsbrief verloopt niet altijd even vlekkeloos. Regelmatig komt de nieuwsbrief leeg aan bij de ontvanger, zoals in het voorbeeld hieronder is te zien. In sommige gevallen wordt de nieuwsbrief helemaal niet verstuurd.

Het nieuwsbriefsysteem is zo ontworpen dat abonnees via de persoonlijke profielpagina kunnen aangeven over welke onderwerpen ze nieuws wensen te ontvangen. Dit systeem heeft lange tijd goed gewerkt. Voor de redactie is het dan ook nog een beetje gissen naar de exacte oorzaak van de recente problemen. Het lijkt er in ieder geval op dat het script dat schuilgaat achter het nieuwsbriefsysteem zo foutgevoelig is geworden, dat er bij een kleine aanpassing al iets mis kan gaan.

Om er zeker van te zijn dat de verzending voortaan wel goed gaat, versturen we vanaf vandaag één standaardnieuwsbrief. Het kan dus zijn dat de nieuwsbrief berichten bevat die niet vallen binnen de rubrieken die de abonnee heeft aangevinkt.

Deze oplossing is tijdelijk. Uiterlijk volgende maand stappen we over naar een ander systeem (Messagent) voor de verzending van de Techworld-nieuwsbrief. Dan hopen we ook de oude manier van verzending weer op te kunnen pakken, maar dan zonder de problemen.

Voorbeeld van een 'lege' nieuwsbrief:

Bron: Techworld