Een programmeur claimt het ontwikkelen van uitermate succesvolle software voor het ontmoeten van vrouwen. Tinderbox leverde hem dusdanig veel Tinder-dates op dat hij er zelf maar mee is gestopt. De software koppelt een algoritme van Eigenface voor gezichtsherkenning aan een bot die automatisch vrouwelijke (of mannelijke) voorkeuren maakt. Voor de echt luie Tinder-gebruiker zeg maar.

Automatische chat

Want Tinderbox start ook automatisch gesprekken voor je. Op basis van StanfordNLP (Natural Language Processing) analyseert de bot vervolgens het gevoel van elk antwoord als zijnde positief of negatief. Met behulp van een zogenaamde "message tree" selecteert Tinderbox daarop antwoord. Pas na driemaal automatisch repliek wordt de gebruiker zelf ingeschakeld, om doodgelopen chatgesprekken te voorkomen, schrijft de maker.

Hij beweert dat Tinderbox een nauwkeurigheid tot wel 70 procent heeft in zijn selecties. Bij zijn laatste test registreerde de bot binnen twee dagen op basis van 300 geautomatiseerde keuzes 21 matches en 4 doorlopende chatgesprekken. Zonder de app zelf amper aan te raken. Want na de vereiste 60 ja/nee keuzes heeft Tinderbox genoeg voer om volledig op de automatische piloot te gaan.

Voor ontwikkelaars die zelf aan de slag willen met Tinderbox, de code is vrij beschikbaar op GitHub.