Het All-Access programma, dat vanaf woensdag in de VS wordt gelanceerd, houdt in dat de ontwikkeltools als volledige bundel beschikbaar komen voor de verschillende ontwikkelaars binnen de organisatie. Bovendien wordt de bundel uitgerust met een 'Instant On' functie, waarbij de tools eenmalig gebruikt kunnen worden, zonder dat ze geïnstalleerd hoeven te worden.

Niet alleen is dat handig voor losse projecten (betaling stopt immers als de tools niet meer gebruikt worden), door de bundeling kunnen opdrachtgevers ontwikkelaars ook een breed takenpakket laten uitvoeren. Architecten kunnen zo bijvoorbeeld testtaken op zich nemen, mocht dat nodig zijn. We laten even buiten beschouwing of jij als ontwikkelaar/tester/architect erom zit te springen om meer taken op je te nemen, maar het is nu dus een optie.

De bundel bevat tools uit het volledige Embarcadero portfolio, in het bijzonder de gereedschappen die vorig jaar via CodeGear zijn overgenomen van Borland, waaronder Delphi, JBuilder en C++ Builder. Maar ook de oorspronkelijke Embarcadero-databasetools worden on-demand geleverd, waaronder ER/Studio, DBArtisan en ChangeManager. In totaal gaat het om achttien tools.

De prijzen variëren afhankelijk van het licentiemodel. De goedkoopste 'bronzen' licentie kost 2.250 dollar (enkel gebruiker, enkel werkstation), terwijl de duurste 'platinum' 8.250 dollar kost. Distributeurs van Embarcadero hebben nog niet kunnen reageren op vragen over de beschikbaarheid in Nederland. Bron: Techworld