Het bedrijf grijpt daarmee vooral naar Telelogic Change, waarvan de belangrijkste functionaliteiten beschikbaar komen voor architecten en ontwikkelaars. De veranderingen moeten vooral ten goede komen aan grote ontwikkelteams die verspreid over verschillende locaties actief zijn.

Change, die naar versie 5.0 gaat, is een applicatie die binnen het idee van application lifecycle management. Het systeem houdt veranderingen bij aan zowel technische- als bedrijfsmatige kant, zodat beheerders en managers met minder moeite de rest van de backend kunnen aanpassen op een eventuele (gedwongen) verandering in de applicatie. Belangrijkste verandering voor de nieuwe versie zijn veranderingen in integratiemogelijkheden. Change kan nu integreren met producten als System Architect en Synergy. De recent afgerondde overname van Telelogic door IBM is ook goed te proeven: de integratie met IBM-software als Rational ClearCase (configuratiebeheer), Subversion (versiecontrole) en de open source ontwikkelomgeving Eclipse is volgens Telelogic ook verbeterd.

System Architect 11.1, een van de vlaggenschepen van Telelogic, kan op zijn beurt weer iets beter overweg met ontwikkeltool Tau , die bedoeld is voor het ontwikkelen van individuele Services in SOA-omgevingen.

De integratie moet volgens de leverancier vooral extra houvast bieden voor gevallen dat een verandering consequenties kan hebben over de hele breedte. Andy Gurd, marketingdirecteur bij Telelogic, zegt tegen Techworld dat de integratie nodig is om complexiteit in de omgevingen het hoofd te bieden. Dat zou vooral komen omdat de omgevingen groter worden, met meer software, en omdat ontwikkelingsteams ook groeien. "Niks is vervelender voor een ontwikkelaar om werk weggegooid te zien worden omdat een technisch doel veranderd, of omdat regelgeving een verandering afdwingt", zegt Gurd.

Telelogic heeft daarnaast nog aankondigingen gedaan voor zijn ontwikkelingspakketten voor embedded software, nog steeds het belangrijkste gebied waar het bedrijf in opereert. Rhapsody, de UML-tool dat is gestoeld op onder meer Ada, C, C++ en Java, gaat naar versie 7.2 en krijgt een plugin voor integratie met Eclipse. Bron: Techworld