Twitter is begonnen met het sturen van e-mails naar inactieve gebruikers met de vraag voor 11 december in te loggen. Als gebruikers dat niet doen, wordt het account opgeheven en worden de bijbehorende gebruikersnamen weer vrijgegeven. Deze e-mails worden verstuurd naar gebruikers die al een half jaar niet hebben ingelogd.

"Als onderdeel van onze inzet om de publieke conversatie te dienen, werken we aan het opschonen van inactieve accounts om accuratere, geloofwaardige informatie te presenteren die mensen op Twitter kunnen vertrouwen. Een deel van deze inspanning is het aanmoedigen van mensen om actief in te loggen en Twitter te gebruiken wanneer ze een account aanmaken, zoals vermeld in ons inactieve accountbeleid," zegt een Twitter-woordvoerder aan The Verge. "We zijn proactief begonnen met het proactief benaderen van veel accounts die in meer dan zes maanden niet op Twitter zijn ingelogd om hen te informeren dat hun accounts permanent kunnen worden verwijderd vanwege langdurige inactiviteit.

Twitter laat verder weten niet en masse accounts te verwijderen na 12 december maar dit uit te smeren over meerdere maanden. Gebruikers hoeven zich dus geen zorgen te maken dat hun accountnaam de 12e meteen weer beschikbaar is voor anderen.

Twitter heeft ten slotte aangegeven nog na te denken hoe het omgaat met overleden Twitter-gebruikers. "We hebben momenteel geen manier om iemands Twitter-account te herdenken, maar het team denkt na over manieren om dit te doen," aldus de woordvoerder.

Maak jij (nog) gebruik van Twitter?
Jazeker
Nee, niet meer en dat ga ik ook niet meer doen
Nee, nooit gedaan
Nee, niet meer, maar ik ga wel weer inloggen om mijn gebruikersnaam veilig te stellen
Created with Poll Maker