De Duitse studio kennen we vooral van de Settlers- en Battle Isle-series, die volgens de nieuwe eigenaar straks ook op andere platforms zullen verschijnen. Behalve de Settlers- en de Battle Isle-games ontwikkelde Blue Byte ook onder meer het tennisspel Great Courts, de eerste titel in zijn genre die online kan worden gespeeld. Verder heeft het Duitse softwarebedrijf met The Blue Byte Game Channel een eigen portal voor internetgaming.

De overname van Blue Byte past in Ubi Soft's streven om de interne productiecapaciteit zodanig te vergroten, dat het bedrijf over een jaar of vier tot de grootste gamepublishers ter wereld behoort. Eerder nam de Franse uitgever om dezelfde reden Rainbow Six-maker Red Storm Entertainment over. Voor strategyfans die van plan zijn een console uit de nieuwe generatie te kopen, is de overeenkomst tussen Blue Byte en Ubi Soft overigens goed nieuws. Ubi Soft laat immers weten dat het zowel Settlers- als Battle Isle-titels wil gaan uitbrengen op platforms als de GameCube en de PlayStation 2.

In het persbericht over de deal zijn beide partijen – zoals gebruikelijk in dit soort aankondigingen – razend enthousiast. "Dit is de juiste keuze met het oog op de toekomst van Blue Byte", aldus Blue Byte-directeur Thomas Hertzler. Zijn collega bij Ubi Soft, Yves Guillemot, is eveneens tevreden. "Duitsland is het mekka van de strategygame en de Blue Byte-teams zijn de grote specialisten op dit gebied", zo vindt hij. "Na hun gigantische succes in Europa zullen we er samen voor zorgen dat Blue Byte's prachtige games ook de rest van de wereld gaan veroveren."