Gebruikers die versie 12.04 LTS draaien, zullen moeten updaten aangezien de ondersteuning voor deze versie verloopt. Gebruikers die versie 14.04 LTS hebben hoeven niet per se te upgraden (hun systeem zal nog worden ondersteund tot 2019) maar kunnen dat uiteraard wel doen mochten zij gebruik willen maken van de nieuwere functies die versie 16.04 met zich meebrengt.

Ook gebruikers die altijd het nieuwste van het nieuwste (op Ubuntu-gebied) willen en daarom op dit moment versie 15.10 draaien kunnen eventueel upgraden naar versie 16.04 (om vervolgens waarschijnlijk in oktober handmatig te moeten upgraden naar versie 16.10).

Veranderingen

Versie 16.04 LTS zal de eerste Long Term Support-Ubuntu zijn die officieel overweg kan met Snap-packages, een nieuwe vorm van app-packaging die het bijwerken van apps en invoegen van bestanden makkelijker moet maken. Snap vervangt de aloude .deb-packages. Ook ondersteunt deze nieuwe versie officieel IBM Z- en LinuxOne-systemen en kunnen gebruikers het CephFS en het omstreden ZFS gebruiken wat handig kan zijn voor cloud-opslag.

Lees ook: 7 veranderingen in de nieuwe Ubuntu-LTS

Ook met Canonical's convergence-visie zet versie 16.04 een stap in de goede richting. Deze versie kan zowel op smartphones, desktops als tablets worden gebruikt. Dat komt erg goed uit aangezien de eerder aangekondigde is nu officieel uit en kan op de webshop van BQ worden besteld.

Ubuntu 16.04 LTS kan hier worden gedownload.