Met deze release ligt Canonical helemaal op schema voor de final release volgende week donderdag. Ze mogen natuurlijk ook niet meer dan twee dagen toegeven op dat schema, anders zou karmic Koals het cijfer 9.11 mee moeten krijgen, omdat het dan in november uitkomt.

In review

De reviews van de bèta zijn tot nu toe overwegend positief, al wordt de nieuwe interface niet altijd even mooi gevonden. De boottijd is behoorlijk afgenomen. Maar daar heb je wel een verse installatie voor nodig, omdat het afhangt van het gebruik van ext4.

Verder wordt het nieuwe software center mooi gevonden. Collin op Hellow’s blog zegt dat het de beste en meest complete beta is die hij tot nu toe heeft gezien. Hij heeft ook nog een enkele crash gehad van een applicatie. Alleen apt-get is wat langzamer dan voorheen.

Windowsgebruiker en buggy Firefox

Zelfs een Windowsgebruiker die Ubuntu twee weken heeft gebruikt is enthousiast. “In het begin dacht ik dat gratis nooit veel goeds kon voorspellen. Al heel snel moest ik mijn mening daarin bijschaven”, schrijft Waxje.

Alleen Firefox is nog ‘buggy as hell’ in combinatie met Flash-sites, schrijft richs-lxh. Hopelijk is dat beter in de final release. Volledigheidshalve moeten we er ook nog bij zeggen dat Richs-lxh de alpha heeft getest.

Bron: Techworld