Parallels Workstation for Linux wordt opgenomen in het drop down-menu van Ubuntu. Voor gebruikers van het desktopbesturingssysteem moet het zo een koud kunstje worden om de virtualisatiesoftware te vinden, installeren en te draaien.

Parallels Workstation for Linux maakt het mogelijk om zonder reboot op een enkele computer meerdere besturingssystemen te draaien. Proefversies van de desktopvirtualisatiesoftware zijn nu te vinden via de Add/Remove-functie in Ubuntu. Softwarelicenties voor permanent gebruik kunnen worden aangeschaft via Canonical en Parallels.

Repository

De virtualisatiesoftware is het eerste product dat wordt aangeboden via de Ubuntu Partner Repository. Softwarebouwers kunnen hun software via de Ubuntu Partner Repository beschikbaar stellen aan Ubuntu-gebruikers. Volgens Canonical is de repository een 'aanvulling op de duizenden gratis en open source applicaties die al beschikbaar zijn via andere repository's'.

OpenVZ Canonical werkte al eerder samen met Parallels. Begin dit jaar zette de open source-afdeling van Parallels, OpenVZ Project, templates online voor de Ubuntu 7.10 desktop- en servervarianten. Met de templates kunnen OpenVZ-gebruikers Ubuntumachines virtualiseren op bestaande Linuxapparaten. Bron: Techworld