De Flash-player staat nog in een testomgeving en wordt niet aangeboden op Uitzendinggemist.nl zelf. De omroep wil kijken hoe de player en de server zich gedragen buiten de testomgeving. Als alles soepel verloopt belooft de omroep de player voor Flash-content eind april echt vrij te geven.

Handmatig, bèta

Momenteel worden alleen de uitzendingen van de laatste drie maanden in Flash aangeboden. Als je de player wilt gebruiken, moet je de afleveringscode uit de oude player kopieren en achter deze url zetten: http://player.omroep.nl/fl/aflevering/.

De Flash-omroepplayer is op dit moment nog niet zonder gebreken. Zo is de embedknop niet beschikbaar, en blijft de player soms bufferen bij de start van een film.

Windows Media, dus Silverlight

Omdat het gehele archief van de omroep in het Windows Media-formaat staat, is aanvankelijk gekozen voor Silverlight voor de omroepplayer. De NOS gebruikte al langer Silverlight voor live sportstreams.

Bij de keuze voor Silverlight voor de nieuwe omroepplayer eind 2008 werd nog gezegd dat Flash niet voldoet. "De ervaringen tot nu toe met Flash is dat het streamen van livestreams niet goed genoeg werkt. Het streamen van de themakanalen gebeurt in het WMV-formaat. Flash ondersteunt dit formaat niet."

Microsoft stelt Silverlight-plugins beschikbaar voor Windows en Mac. Voor Linux is een Novell-plugin voor Silverlight te downloaden.