De grote veranderingen die Fedora 10 gaat brengen, zitten ook al in de bèta. Zo beloven de ontwikkelaars een betere ondersteuning van printers en een nieuwe versie van NetworkManager die het mogelijk maakt om een internetverbinding te delen met andere netwerkgebruikers. Redhat Package Management (RPM) is opgewaardeerd naar versie 4.6.

Daarnaast biedt Cambridge nieuwe versies van PulseAudio en PackageKit voor het beheer van software. Als desktopomgevingen zijn zowel KDE 4.1 als de vorige week geïntroduceerde versie 2.24 van Gnome aanwezig.

Kernel 2.6.27

De Linux-kernel is opgewaardeerd naar versie 2.6.27 die momenteel bij Release Candidate 8 is aanbeland. De nieuwe kernel belooft onder andere een betere ondersteuning van Wi-Fi en webcams. De ontwikkelaars zijn wel zo verstandig geweest om de geplaagde e1000e-driver voor de Gigabit Ethernet-chipsets van Intel uit te schakelen. Ubuntu en OpenSUSE waarschuwden vorige week nog dat de driver de hardware kan beschadigen.

Vertraagd

Oorspronkelijk was het de bedoeling dat de bèta van Cambridge vorige maand al zou verschijnen. De inbraak in de serverinfrastructuur van Fedora en een fout die werd aangetroffen tijdens de voorbereiding van de bèta gooiden echter roet in het eten. Het gevolg is dat ook de definitieve versie met een maandje is vertraagd.

De Fedora Linux-distributie wordt gezien als de proeftuin voor Red Hat Enterprise Linux. De Bèta van Fedora 10 is beschikbaar voor 1386, x64 en PPC is kan worden gedownload van de Fedora-site.

Bron: Techworld