Dat heeft Mike Beltzner, de projectleider van Firefox, gezegd in een email, zo weet het Amerikaanse Computerworld te melden. De bèta 3 stond gepland voor 26 januari, maar zal nu op 2 februari het levenslicht zien. Dat is nu ook te lezen op de Wiki van Mozilla.

Verder staat op die pagina’s dat er 15 bugs zijn die de release tegenhouden. Daaronder zijn er een paar die samenhangen met de privacy mode, ofwel de “pornoknop”, die in bèta 2 zijn debuut maakte. Verder wordt het leven van de ontwikkelaars moeilijk gemaakt door een paar bugs in het slepen van tabbladen.

De derde bèta is pas laat ingevoegd. Afgelopen november zei Mozilla dat het de extra bèta nodig had om met de overgebleven bugs af te rekenen en de nieuwe features uitgebreider te testen. Daarom zou de extra bèta geen grote impact hebben op de uiteindelijke versie van Firefox 3.1. Op dat moment stond de “code freeze” nog gepland voor begin januari. Nu is die opgeschoven naar 25 januari.

Beltzner heeft er nog steeds vertrouwen in dat Firefox dit kwartaal de deur uit kan. Maar in zijn email houdt hij wel een slag om de arm: “Natuurlijk houdt Mozilla vast aan de policy dat er alleen software de deur uit gaat als die klaar is. Dat betekent dat we nooit een release zullen uitbrengen die niet tegemoet komt aan onze strikte criteria voor kwaliteit, stabiliteit en prestaties.” Bron: Techworld