Het tempo van de uitrol van nieuwe updates lijkt met elke nieuwe versie van Windows 10 te versnellen. Bij 1703 duurde het nog drie maanden voor een penetratie van vijftig procent werd bereikt en dat is logisch: bedrijven wachten af tot het groene licht wordt gegeven voordat het OS stabiel genoeg is voor zakelijke uitrol, en dat duurt in de regel drie maanden.

Op dat moment neemt het aandeel van de nieuwere versie fors toe. Daarom is het opvallend te noemen dat volgens marktvorser AdDuplex het aandeel van versie 1803, die op de laatste dag van april uitkwam, reeds op vijftig procent zou zitten. Zo'n 43 procent zit op de versie van afgelopen herfst, de Fall Creators Update. De rest van het Windows 10-aandeel bestaat uit oudere versies en Insiders.

Windows-expert Paul Thurrrot meldt dat dit het eerste bewijs is dat Microsoft de uitrol van de halfjaarlijkse update fors heeft versneld, zoals hij al verwachtte. Hij noemt die snelheid onverantwoord. De update brengt altijd problemen met zich mee, omdat er zoveel verschillende configuraties bestaan waardoor bugs onvermijdelijk zijn. Zo zijn er deze keer problemen met Avast/AVG en bepaalde SSD's, waardoor mensen die updaten hun systeem crashen.