VirtualBox wordt door Innotek omschreven als een 'full virtualizer' voor x86-hardware. De open source software is bedoeld voor server, desktop en embedded gebruik en wordt aangeboden onder een GPL-licentie.

Terwijl Innoteks virtualisatiesoftware voor Linux en Windows al op versie 1.5.4 zijn aangekomen, zit VirtualBox voor Intel Macs nog in de bètafase. De nu aangekondigde Bèta 3 bevat een ‘Seamless-Modus’, een functionaliteit vergelijkbaar met Unity in VMware Fusion en Coherence bij Parallels Desktop for Mac. Unity kunnen programma's van verschillende besturingssystemen door elkaar heen gedraaid worden op dezelfde desktop, oftewel het seamless window concept. Toepassingen uit gastbesturingssystemen draaien dan direct op de desktop.

Bèta 3 van VirtualBox voor MacOS X kan gratis worden gedownload. De verwachting is dat de definitieve versie van het product niet lang op zich laat wachten, zo meldt Heise. Eerst moeten er nog problemen worden opgelost met de USB-poort en Host Interface Networking.

Bron: Techworld