Bedrijven met Infrastructure kunnen complete omgevingen inkapselen in virtuele machines die los van elkaar (maar op een en dezelfde server) te gebruiken zijn, aldus Vmware. Virtuele machines kunnen vanuit een centraal punt worden beheerd en krijgen alleen capaciteit toegewezen wanneer dat nodig is.

Virtualisatie heeft de laatste jaren een vlucht genomen, stelt Vmware. De eerste generatie virtualisatiesoftware bood alleen nog maar partioneringsfunctionaliteit. De tweede generatie bracht nieuwe, uitgebreide beheertools, waardoor het voor bedrijven een stuk aantrekkelijker werd aan virtualisatie te beginnen.

De derde generatie brengt vooral schaalvoordelen, stelt Vmware. Gebruikers kunnen met de nieuwe software complete opslag- en servercentra virtualiseren, ongeacht de gebruikte hardware, besturingssystemen en applicaties. Een ontwikkeling die een paar jaar geleden nog ondenkbaar was, aldus de fabrikant.

Infrastructure 3 biedt verder nog een aantal andere voordelen, zoals een verbeterd energiebeheer, verbeterde prestaties bij multithreaded workloads en de mogelijkheid om applicaties op vier virtuele cpu's en 16 GB geheugen te draaien.

Vmware biedt zijn software in drie verschillende pakketten aan: Starter, Standard en Enterprise. Prijzen starten respectievelijk bij 1000, 3750 en 5750 euro. Bron: Techworld