VMware Server 2 biedt ondersteuning voor maximaal 8 GB aan RAM per virtuele machine en tot 2 virtuele SMP-processors. De bètaversie is bovendien uitgerust met een nieuwe internetgebaseerde beheerinterface voor Windows- en Unix-gebruikers. Daarnaast biedt VMware Server 2 ondersteuning voor een brede reeks van hardwarevoorzieningen en meer dan dertig verschillende gastbesturingssystemen zoals Windows Server 2003, Windows Vista, Windows Server 2008 (bètaversie) en verschillende distributies van Linux.

Versie 1 van de gratis VMware Server werd vorig juli vorig jaar geïntroduceerd. Inmiddels zijn er ruim drie miljoen exemplaren van het product gedownload. "VMware Server is met name erg geschikt voor de kleinere projecten", stelt VMware-trainer en consultant Rob Bastiaansen. "Bij ESX Server zit je al snel vast aan hardware met Fibre Channel en iSCSI. De gratis VMware Server werkt gewoon met standaard IDE- en SATA-schijven." Volgens Bastiaansen wordt VMware Server veel gebruikt, en niet alleen binnen het midden- en kleinbedrijf. “Je ziet dat grote ondernemingen VMware Server gebruiken voor testomgevingen."

De bètaversie van VMware Server 2 kan worden gedownload via de site van WMware. De definitieve versie van VMware Server 2 zal naar verwachting volgend jaar verkrijgbaar zijn.

Fusion

VMware kondigde eveneens versie 1.1 aan van Fusion, de desktopvirtualisatiesoftware voor Intel-gebaseerde Macs. Hiermee kunnen Mac-gebruikers Mac OS X, Windows en pc-applicaties naast elkaar draaien. Nieuw in versie 1.1 is onder andere de ondersteuning voor Mac OS X Leopard.

Bron: Techworld