Nieuw in deze bèta is onder andere de mogelijkheid om dynamische verbindingen aan te brengen tussen 'virtual packages' (Application Link). Application Sync maakt het mogelijk om virtuele applicaties te updaten via een beveiligde internetverbinding. De definitieve versie van het nieuwe product wordt in de tweede helft van dit jaar verwacht.

VMware kreeg de software voor applicatievirtualisatie begin dit jaar in handen door een overname van Thinstall. Thinstall koppelt applicaties los van het onderliggende besturingssysteem. Hierdoor komen de programma’s in een zandbak te draaien waar alle aanvragen voor het register en bestandssysteem worden verwerkt. Dat is veiliger dan direct op het OS en vraagt minder van de hardware dan de full-OS virtualisatie waar VMware groot mee is geworden.

Ondertussen is nog onduidelijk wat de nieuwe naam wordt voor de Thinstall Application Virtualization Suite. Diverse bloggers melden ThinApp als nieuwe naam voor Thinstall. Dit gerucht wordt echter niet bevestigd door VMware. "Tot halverwege juni kan daar niets over worden gezegd", aldus een woordvoerder. De keuze voor ThinApp zou opmerkelijk zijn aangezien concurrent Citrix zijn vlaggenschip Presentation Server recent heeft omgedoopt in XenApp.

Bron: Techworld