VMware's Chief Scientist Mendel Rosenblum lichtte de ontwikkelingen gisteren toe tijdens een persconferentie in het Indiase Bangalore. Zo zou het mogelijk moeten worden dat een VM in compacte vorm zijn executie op een andere virtuele machine opneemt. Als een van de VM's komt te overlijden, kan de andere VM de taken overnemen. Rosenblum deelde echter niet mee wanneer we de producten die zijn gebaseerd op de nieuwe technologieën op de markt kunnen verwachten.

Technologische voorsprong

Waarmee VMware maar even wil aantonen dat het zijn technologische voorsprong op opkomende concurrenten als Microsoft en Citrix verder uitbouwt. De plannen zijn nog niet echt concreet, maar door er nu al mee te pronken hoopt VMware de concurrentie nerveus te maken.

Terwijl concurrenten zoals Microsoft, Citrix en Sun de messen slijpen, probeert VMware zijn technologische voorsprong verder uit te bouwen. In 2007 investeerde VMware 285,9 miljoen dollar in onderzoek en ontwikkeling, en daarmee groeide het R&D-budget ten opzichte van 2006 met maar liefst 93 procent. De omzetgroei bleef daar in 2007 met 88 procent overigens niet veel bij achter. Voor dit jaar verwacht VMware ondanks de opkomende concurrentie nog altijd een omzetgroei van 50 procent.

Bron: Techworld