AIM Pro Business Edition combineert volgens Webex de voordelen van het outsourcen met die van een instant messaging-oplossing die zelf kan worden beheerd.

Gebruikers van de Webex AIM Pro-service kunnen via enkele muisklikken veilig chatten, online meetings houden en demonstraties uitwisselen met iedere willekeurige AIM-gebruiker, stelt Webex. Url- en contentfilters kunnen, net als alle accounts, centraal worden beheerd.

De Webex AIM Pro-service client biedt integratie met bedrijfsagenda's, adresboeken, voip en video. Het verkeer wordt beveiligd met 128-bit ssl-encryptie.

"Gebruikers met zakelijke im-software kunnen normaal niet automatisch verbinding maken met andere im-oplossingen", licht Webex toe. "In veel gevallen moeten ze elke keer dat ze een klant, collega of partner van buiten de firewall willen toevoegen, een verzoek indienen bij de it-afdeling."

Het bedrijf zegt dat probleem nu te hebben opgelost. "WebEx AIM Pro Business Edition werkt met eigen directory-services, waardoor meer dan 200 miljoen aim-gebruikers te bereiken zijn." Bron: Techworld