Het begon als zomaar een klaagthread op Reddits Windows 10-forum over een mislukte upgrade, maar inmiddels lijkt er wel degelijk iets aan de hand te zijn. Volgens een moderator van Avast (ook eigenaar van AVG, waar ook problemen mee worden gemeld) heeft Microsoft de update naar 1803 gestopt voor systemen met de virusscanner.

Microsoft en Avast kunnen volgens dat bericht tot op heden het issue niet reproduceren, maar meerdere gebruikers melden hetzelfde euvel: na het updaten naar 1803, komen gebruikers Windows 10 niet in en wordt de optie gegeven om een rollback uit te voeren naar de eerdere versie die is geïnstalleerd.

Windows 10 kampt met aanhoudende problemen bij de regelmatige updates vanwege software en hardware die diep ingrijpt op het systeem, waardoor de update tegen showstoppers aanloopt. In het verleden waren er bijvoorbeeld issues met verwijderde partities, optreden van BSOD's na updates vanwege hardware als videokaarten en harde schijven, en bij de laatste updates waren er onder meer problemen met bepaalde SSD's.