Waar Microsoft tot voor kort altijd medio 2015 aanhield voor de release, spreekt het bedrijf bij monde van Turner inmiddels van "begin herfst 2015". Dan moet de opvolger van het nooit aangeslagen Windows 8 het levenslicht zien, zo laat de Chief Operating Officer weten aan de Japanse nieuwsdienst Nikkei. Een officiële datum is echter nog altijd niet vastgesteld.

Versmelting

Als Windows 10 daadwerkelijk in de herfst van 2015 verschijnt, is dat drie jaar na Windows 8. Dat veelvuldig bekritiseerde besturingssysteem verscheen in oktober 2012 op de markt. Windows 9 slaat het bedrijf zoals bekend over, dit omdat het nieuwe Windows geen opvolger zou zijn, maar volledig nieuw gebouwd. Windows 10 versmelt desktop, tablet en smartphone OS in één.

Vorige week sprak Turner de verwachting uit dat het nieuwe Windows tegen het einde van de zomer van 2015 of begin herfst uitgebracht zou worden. Intussen is het dus dat laatste geworden. Liefhebbers van het testen van het nieuwe Windows, kunnen dat hier al sinds twee maanden doen. Het registreren van toetsaanslagen door Microsoft in deze preview deed direct stof opwaaien.

Lees ook: Windows 10 voor het eerst in beeld (foto's)