De eerste grote update van Windows 10 is Treshold 2, die deze week wordt uitgerold, maar Microsoft werkt al verder aan een volgende grote facelift van het besturingssysteem. Die update, Redstone, komt komende zomer uit. Dat meldt WinBeta.

Extenties en Continuity

In ieder geval twee nieuwe features zijn volgens WinBeta al zeker van opname in Redstone. Een daarvan is het gebruiken van uitbreidingen op de browser Edge. Die extenties zullen worden gemaakt door derden, zoals dat ook kan bij Chrome en Firefox. Het missen van die extenties in Edge is een van de meest gehoorde klachten onder nieuwe gebruikers en Microsoft had al eerder aangegeven dat die feature in het volgende jaar zou komen.

De andere feature is het automatisch doorzetten van waar je mee bezig bent tussen verschillende apparaten, zoals dat ook kan bij Apple met Continuity. Daardoor kan je handelingen die je gestart bent op bijvoorbeeld een smartphone verder afmaken op je Mac - en andersom. App-makers krijgen de mogelijkheid deze feature in te bouwen in hun producten.