Dat is in het kort de verklaring van Microsoft waarom vanaf Windows 8.1 niet is opgeschakeld naar Windows 9 maar haasje-over is gedaan naar Windows 10. Volgens Channelweb.co.uk, dat gesproken heeft met Windows-baas Jeremy Korst van Microsoft, was de ontwikkeling van Windows 10 een mijlpaal en dus moest de nieuwe naam dat hoogtepunt in de ontwikkelgeschiedenis van Windows wel goed reflecteren.

Volgens Korst heeft Microsoft met alles en iedereen en de wereld gesproken over een nieuwe naam voor zo'n belangrijk product en kreeg daarop allerlei suggesties, die hij verder niet wil verduidelijken. Dus, buiten de mogelijke 9 weten we nog steeds niet uit welke andere namen Microsoft kon kiezen.

Maar wat is er mis met Windows 30? Of 15?

En ook wordt nog steeds niet duidelijk welke mijlpaal het nummer 10 dan verduidelijkt als Windows zelf in november 30 jaar oud is, iets dat door Korst in zijn gesprek met Channelweb erbij wordt gesleept als belangrijke overweging om een andere naam te kiezen. Wij zouden dan zeggen: ga voor die 30.

Maar het is geen Windows 30 geworden, ook geen Windows 15 (Microsoft had in het verleden wat met jaartallen), maar Windows 10. Want dat "past meer bij een mijlpaal" dan een 9.

Zie hier overigens nog andere verklaringen over Windows 10 en Windows 9:

Waarom Windows 10 geen Windows 9 heet De echte reden waarom er geen Windows 9 is