De adoptie van Windows 10 gaat gestaag verder en het besturingssysteem heeft momenteel een marktaandeel van 11,85 procent. Daarmee is het populairder dan Windows XP en Windows 8.x, maar het aandeel staat nog altijd ver achter dat van Windows 7. Dat OS had afgelopen maand 52,7 procent volgens NetMarketshare.

Een deel van die Windows 7-hardware is in staat om Windows 10 te draaien en de softwaremaker hoopte vorig jaar dat deze mensen allemaal overstapten op de nieuwe versie van Windows. De stap om het een aanbevolen update te maken, zodat mensen die de automatische instellingen gebruiken - wat hopelijk geldt voor de doorsnee thuisgebruiker - de upgrade aftrappen, was al eerder aangekondigd.

Het effect van het toevoegen van W10 als aanbevolen update is dat gebruikers de upgrade binnenhalen met andere updates en het upgradeproces automatisch wordt gestart. Als je vaak moet opdraven als systeembeheerder aan huis voor vrienden of familie, kun je dus de komende tijd telefoontjes verwachten van mensen die worden geconfronteerd met het upgradeproces.