Wij schreven eerder al hoe een Windows 10-update tijdens een TV-uitzending het weerbericht een andere wending gaf. De weervrouw wist niet wat haar overkwam maar herpakte zichzelf en maakte er een leuke grap van. Er zijn echter nog meer gevallen waarin een automatische Windows-10 upgrade roet in het eten gooit.

Tijdens een livestream-sessie van een bekende gamer, Erik Flom, werd de game uitgeschakeld en begon Windows spontaan te upgraden. De gamer was online een potje Counterstrike Global Offensive aan het spelen terwijl duizenden mensen meekeken.

Automatisch ingeschakeld

Flom was behoorlijk verrast en boos en schreeuwde nog dat hij alles netjes uitgeschakeld had. Wat hij wellicht over het hoofd had gezien is de nieuwste Windows 7 en 8.1 update die wederom alle maatregelen rondom het upgraden naar Windows 10 weer ongedaan heeft gemaakt.

Het gebeurt wel vaker dat Windows de oude (door gebruikers uitgeschakelde) updates weer opnieuw inschakelt. Gebruikers moeten na elke update dus even dubbelchecken of de KB3035583-update wederom is ingeschakeld.

Uiteraard kan je nog steeds gebruik maken van Josh Mayfield's GWX control Panel. En zou je nog kunnen kijken naar Never10. Mocht je niet steeds handmatig willen worstelen met de upgrades.

Is het te laat voor je en word je, tegen je wil, begroet door een Windows 10-desktop? Geen nood, Wij hebben wat eerste-hulp-tips voor je.

Mocht de (gedwongen) upgrade naar Windows 10 jammerlijk gefaald hebben en je trakteren op blauwe schermen en allerhande foutmeldigen? Kijk dan eens naar ons "Als Windows 10 niet meer te redden is"-artikel.

De video kan hier worden bekeken.