Het probleem is al zeker vanaf juni vorig jaar bekend, zo blijkt uit het Technet forum. Toen werd het nog toegeschreven aan de release candidate. Maar ondertussen is het besturingssysteem van Microsoft al maanden uit, en nog steeds komen de meldingen binnen stromen.

Nadat Windows 7 is geïnstalleerd krijgt de gebruiker de melding dat hij moet overwegen zijn batterij te vervangen. Ook zijn er gebruikers die melden dat de levensduur van hun batterij dramatisch is gekelderd.

Engadget zegt dat Microsoft heeft verklaard dat het probleem waarschijnlijk bij de BIOS van de laptops ligt. Met behulp van de BIOS stelt Windows vast welk type batterij er in de laptop zit en wat voor capaciteit die heeft. De waarschuwingen zouden het gevolg zijn van een bug waardoor Windows dit niet goed kan vaststellen.

Ernstiger gevolgen

Maar er zijn aanwijzingen dat het niet alleen om een software-probleem gaat. Er zijn berichten van gebruikers dat de levensduur van de batterij soms met meer dan een uur achteruit is gegaan. Op het Technet forum meldt een gebruiker dat hij voorheen ruim anderhalf uur kon werken, maar dat hij nu blij mag zijn met een half uur.

Een ander verontrustend bericht is dat het probleem op de laptops zich niet beperkt tot Windows 7. EScounter zegt bijvoorbeeld dat hij een dual boot heeft met Ubuntu, en dat sinds de meldingen bij Windows 7 verschijnen, ook Ubuntu over de batterij begint te zeuren. En hij is daarin niet de enige op het Technet forum.

"C'mon Microsoft... t's been WAY TOO LONG! This is outrageous!", zegt KeyLE over deze zaak.

Bron: Techworld