Vista deed er na introductie 11 maanden over om op hetzelfde gemiddelde niveau te komen, blijkt uit cijfers van NetApplications. "De groei van Windows 7 wordt niet afgeremd", zegt Vince Vizzaccaro, executive vice president van NetAppliactions tegen Computerworld. Afgelopen zondag draaide meer dan tien procent van de online pc's het nieuwste besturingssysteem van Microsoft. In het weekend stijgt het marktaandeel van Windows7 omdat er meer thuisgebruikers zijn die het hun eigen computers gebruiken. Het gebruik bij bedrijven blijft hierbij achter.

XP verliest

Net zoals in de afgelopen maanden verloren zowel Windows XP als Vista marktaandeel terwijl Windows 7 stijgt. XP verloor 1,46 procentpunt en noteerde een aandeel van 66,3 procent. Vista leverde een half procentpunt in en eindigde op 17,4 procent. Als de trend op dezelfde manier doorzet heeft Winows 7 Vista in juni ingehaald.

Het grootste gedeelte van van het marktaandeel dat Windows 7 opslokt gaat ten koste van Windows XP. Het marktaandeel van XP ging sinds het uitkomen van Windows 7 harder achteruit dan het aandeel van Vista. Het aandeel van Apple's OS X steeg licht naar 5,13 procent, een stijging van 0,02 procent. Het was voor het eerst sinds oktober dat het Mac-besturingssysteem aan marktaandeel won.

Is uw organisatie of bedrijf bezig met de migratie naar Windows 7? Onze zustersite Techworld.nl is op zoek naar migratie ervaringen.