Foto 1: Windows 7 heeft een nieuwe 'apparaten en printers' map die de potentie heeft om het beheren van hardware eindelijk eenvoudiger te maken, maar momenteel werkt het nog niet optimaal.

Foto 2: De zoekfunctie is flink verbeterd. Het is ook mogelijk om tags toe te voegen aan individuele bestanden in Windows Verkenner en bestanden te sorteren op tags.

Foto 3: De bibliotheekfunctie van Windows 7 stelt gebruikers in staat om virtuele mappen aan te maken. Daarmee hebben gebruikers eenvoudig toegang tot bestanden en mappen op andere schijven en computers.

Foto 4: Met HomeGroup kunnen bestanden en mappen gemakkelijk gedeeld worden tussen pc's. Op dit moment werkt het systeem alleen nog samen met andere Windows 7 pc's.

Foto 5: De User Account Control (UAC) is nu in te stellen. Bij Windows Vista stond die functie aan of uit. Bij Windows 7 heeft de gebruiker beperkte controle over de werking door middel van een schuif. Er kan gekozen worden uit vier standen.

Foto 6: Met Aero Peek kun je op het bureaublad kijken. De openstaande vensters blijven zichtbaar door de contouren over het bureaublad heen te leggen.

Foto 7: De Windows 7 Jump List toont acties die worden gelinkt met een applicatie. Op de foto staan de laatst geopende Word-documenten.

Foto 8: De nieuwe taakbalk van Windows 7 heeft verschillende functies. Het is bedoeld om programma's te starten en als takenwisselaar. Daarnaast is er een optie om thumbnails van alle open vensters weer te geven.

Een uitgebreide review van Windows 7 RTM staat op Computerworld.com.