Microsoft komt met een tussentijdse update voor Windows 8 en Windows Server 2012. Dit keer gaat het om een zogenaamde cumulatieve (software)update, die onderdeel uitmaakt van het regelmatige - tweemaandelijkse - onderhoud. Toch raadt de Windows-maker zijn gebruikers sterk aan om zo snel mogelijk het updatepakket, die via Windows Update beschikbaar is, uit te voeren. Daarvoor is een reboot noodzakelijk.

Volledig nieuwe update

De update is volledig nieuw en vervangt geen eerdere updates. Microsoft kwam twee weken geleden tijdens zijn maandelijkse Patch Tuesday met een behoorlijke reeks patches voor onder meer Windows 8 en Windows Server 2012. Daarbij ging het om kritieke gaten die om een noodzakelijk patch vroegen.

Het is niet duidelijk of dat ditmaal ook opgaat. In Microsofts notities bij de update staat wel dat het voor zowel Windows 8 als Windows Server 2012 gaat om “een belangrijke update die prestaties en betrouwbaarheid verbetert." Gebruikers worden daarbij aangeraden om de update “onmiddellijk te installeren". Webwereld heeft vragen uitstaan bij Microsoft over een specifiekere uitleg bij deze software-update.

Langere batterijduur

Een aantal verbeteringen worden wel deels benoemd. Dit zijn personalisatie van het vergrendelscherm (bij Windows 8 Enterprise), een langere batterijduur in slaapstand, de oplossing voor een probleem dat kan voorkomen dat Windows Store Apps volledig worden geïnstalleerd en daarnaast ook “andere software-updates en verbeteringen."