Apple zal als gevolg hiervan zijn marktaandeel zien verdubbelen. Dit voorspelt althans Charles Wolf van analistenbureau Needham & Co.

"De Mac biedt een superieure ervaring ten opzichte van Windows, dankzij de hechte integratie van de hardware en het besturingssysteem."

Het enige dat gebruikers tot nu toe weerhield over te stappen, was het feit dat er geen Windows-applicaties op een Mac konden worden gedraaid. Bootcamp, software van Apple waarmee ook Windows 'geboot' kan worden op de Mac, is daarom een zeer sterke zet geweest, vindt Wolf.

Wolf verwacht dat het marktaandeel in Amerika zal verdrievoudigen en wereldwijd zal verdubbelen. De grootste groei zal komen van Windows-gebruikers met een Ipod, zo verwacht de analist. "De Ipod speelt een steeds grotere rol in de groei van Apple's marktaandeel."

"De migratie naar de Mac zal in 2008 pas echt op gang komen. Gevolg is dat consumenten wachten met de aanschaf van een Mac totdat Apple compleet is overgegaan op Intel-processors in 2007", voorspelt Wolf. Bron: Techworld