"Na controle van de feedback van klanten en gebruiksgegevens hebben we bij Microsoft besloten om deze service stop te zetten," aldus de verklaring van Microsoft. "Alle informatie die al gedownload is, is echter nog steeds beschikbaar. Deze wijziging heeft geen invloed op de functionaliteit van grote mediaspelers, zoals afspelen, navigeren door collecties, mediastreaming, enzovoort. Alleen secundaire functies die het downloaden van nieuwe metagegevens vereisen, worden mogelijk beïnvloed."

Deze wijziging is van toepassing op de Windows Media Player in Windows 7, Windows MCE 7, 8 en 8.1 . Gebruikers die de normale versie van Windows 8 en 8.1 hebben kunnen deze feature nog wel gebruiken evenals mensen met Windows 10.

Gebruikers wordt aangeraden om te upgraden naar een nieuwere versie van Windows, maar uiteraard kan er ook worden overgestapt naar een andere mediaspeler als VLC.

Lees ook: Bouw je eigen high-end mediacenter 9 makkelijke softwarepakketten voor je mediacenter 9 kant en klare mediacenters De beste Kodi-plug-ins