Windows Mobile 'Crossbow' heeft onder meer een vernieuwd uiterlijk, een snellere interface en een tool om door e-mails te zoeken (Smart Filter), zo blijk uit een review van Mobile Review.com. Verder zijn ook Windows Live-diensten geïntegreerd en kunnen vanaf het apparaat items worden gekocht.

Echt 'grote' veranderingen zijn nagenoeg niet aanwezig. Die zijn bewaard voor de volgende versie van Windows Mobile, 'Photon', die op zijn vroegst pas in 2008 verschijnt.

Hoewel het mobiele besturingssysteem nog geen officiële naam heeft, lijkt het zeer waarschijnlijk dat de commerciële editie van 'Crossbow' Windows Mobile 6.0 gaat heten. Van de software worden wederom een Pocket- en een Smartphone-editie uitgebracht.

Fabrikanten van mobiele telefoons ontvangen Windows Mobile 6.0 nog voor het einde van deze maand. De eerste apparaten met Windows Mobile 6.0 worden aan het einde van het tweede kwartaal (mei of juni 2007) verwacht.

Een aantal fabrikanten, zoals HP en E-Ten, heeft reeds toegezegd ook een upgrade te leveren voor hun oude apparaten. Bron: Techworld