Parallels Desktop-software geeft gebruikers van een Intel-Mac de mogelijkheid om Windows, Linux en andere x86-compatibele besturingssystemen – inclusief daarvoor bestemde applicaties – te draaien.

Installatie van OS X 10.4.4 of hoger is wel vereist.

De tweede bètaversie (Release Candidate 2) levert nog betere prestaties, aldus Parallel. Dat zou mede te danken zijn aan de nieuwe Compressor Server-technologie, die de hoeveelheid benodigde ruimte tot een minimum reduceert. Naast een 'volledige ondersteuning' voor Intels virtualisatietechnologie en een uitgebreide ondersteuning voor randapparatuur is het nu mogelijk 'binnen enkele seconden' een virtuele machine te creëeren.

Gebruikers kunnen elke versie van Windows draaien, stelt Parallel. Installatie van een van de vele Linux-distributies, Solaris, OS/2, FreeBSD, eComStation of MS-DOS is ook mogelijk.

Mac-gebruikers kunnen Parallels Desktop Release Candidate 2 voor dertig dagen uitproberen. Ook kunnen ze een pre-order plaatsen voor de definitieve versie.

De softwarefabrikant heeft sinds de vrijgave van de eerste Release Candidate, een paar weken geleden, wel de prijs verhoogd: van 50 naar 80 dollar. Bron: Techworld