De release van Windows 7 staat gepland in het eerste kwartaal van 2010. Microsoft verkoopt XP nog aan computerfabrikanten die pc's op maat leveren. De softwaregigant bevestigde dit maandag in een e-mail.

Windows XP is te koop tot eind januari 2009 en wordt bezorgd tot en met 30 mei 2009. Volgens Microsoft is het geen verlenging van de verkoop van XP. De bedoeling is eerder om pc-verkopers in staat te stellen om een langere tijd computers te verkopen met het bewuste besturingssysteem.

Vista overslaan

Microsoft lijkt hiermee tegemoet te komen aan de vraag van klanten naar Windows XP. Vista, de opvolger van het besturingssysteem, werd niet goed ontvangen. Veel Windows gebruikers gingen zelfs zo ver om hun systemen te downgraden van Vista naar XP.

Veel bedrijven zijn van plan om Vista helemaal over te slaan en te wachten op Windows 7. Als het nieuwe besturingssysteem uitkomt aan het begin van 2010 zit er slechts een gat van zes a zeven maanden tussen het stopzetten van de verkoop van XP en het uitkomen van Windows 7.

In september 2007 verlengde Microsoft de tijd waarin originele pc-bouwers XP konden installeren op hun systemen tot 31 juli 2008. Toen bepaalde het bedrijf ook dat pc-bouwers XP tot 31 januari 2009 mogen gebruiken voor hun gewone pc's.