De organisatie achter Wine heeft onlangs versie 2.0 van de compatibiliteitslaag uitgebracht. De organisatie laat in een aankondiging weten dat de grootste veranderingen ondersteuning voor Microsoft Office 2013 en de mogelijkheid 64-bit programma's te starten op macOS.

Daarnaast heeft de software betere ondersteuning voor graphics, tekst, lettertypes en Direct3D. De macOS graphicsdriver heeft nu een "Retina" rendering modus om Windows-applicaties er beter uit te laten zien op Mac-retina schermen. Ook de graphics card-database is uitgebreid waardoor Wine 2.0 meer videokaarten kan detecteren en Direct3D 11 features ondersteunt. Hierdoor kunnen Linux- en macOS-gebruikers makkelijker Windows-only games spelen.

Veel van deze verbeteringen klinken niet echt spectaculair, maar zorgen er wel voor dat veel Windows programma's beter kunnen werken. Het team achter Wine zegt nu te werken aan onder andere de Direct3D command stream, Android Graphics driver-ondersteuning en ondersteuning voor USB-apparaten.

Wine 1.0 kwam uit in 2008 en de eerste release candidate van versie 2.0 was te downloaden in december 2016. Vanaf versie 2.0 wil het team werken aan een jaarlijkse release-cycle van het programma.